eigen praktijk sinds 1995
lid van de vlaamse vereniging voor logopedisten

Typ 10: Leren typen in een handomdraai

Kinderen met fijnmotorische problemen, dyspraxie of zelfs dyslexie en dysorthografie hebben het vaak heel moeilijk om te schrijven. De schrijfmotoriek schiet tekort en hoewel ze wel weten wat ze zouden willen schrijven, krijgen ze hun gedachten maar moeilijk op papier.

TypTien heeft een unieke aanpak, waardoor het voor kinderen met handvaardigheidsproblemen gemakkelijker wordt om blind te leren typen. Ook kinderen zonder bovenstaande moeilijkheden zijn welkom op de cursus.

Om het typen zo goed mogelijk te integreren worden alle leerkanalen gelijktijdig aangesproken. Er wordt gewerkt met kleurtjes, figuurtjes,  verhaaltjes, spelletjes, invuloefeningen, denkoefeningen,… Bewust met iets anders bezig zijn om het onbewuste in één keer goed te automatiseren! We leren eerst de letters en letterposities automatiseren en dan vanuit deze kennis pas het motorisch uitvoeren.

In 10 lessen leren de kinderen blind typen en kennen ze een volledig toetsenbord vanbuiten. Daarnaast wordt er thuis verder geoefend via TYP10-online, met een jaarlicentie.

Tevens leggen we geen nadruk op snelheid.

De cursus richt zich op kinderen van 9 à 10 tot 14 jaar. Dit kan individueel of per twee.

Hebt u vragen of wenst u een afspraak? Wij helpen u graag verder: